24 Kasım 2008

UYUYAN GÜZEL PASTASI

Merhaba,

Veeeee Uyuyan Güzel Pastam. Yapım aşaması biraz stresli geçen bir pasta oldu ama sonuç hoşuma gitti.

Yeni tariflerle görüşmek dileğiyle,
Sevgilerimle,









17 Kasım 2008

BARBİ PASTA - 1




Merhaba,

Geçen hafta araba pastayı yaptığım doğum gününde bu cuma için barbi pasta siparişi almıştım. Ancak dün siparişin günü değişti hem bugüne hemde cuma gününe iki adet pasta yapmam istendi. Akşam saatlerinde girilen mutfaktan gece yarısı mola verilerek çıkıldı ve sabahın erken saatlerinde eksiklerek tamamlanarak pasta oluşturuldu. Ve en müsait yer olan pencere önünde resmi çekildi. Bugün okulda kutlanacak süpriz bir doğum günü pastası olacak. İnşallah beğenirler sahibinden önce siz görüyorsunuz.
Sevgilerimle,
Not: Pastanın tadı ve görüntüsü çok beğenilmiş. Ve doğum günü kızı cuma günü için yapılacak olan pastayı uyuyan güzel temalı olmasını istedi.

10 Kasım 2008

EMİR'İN 1 YAŞ ARABA PASTASI

Herkese iyi haftalar,

Pasta ve kurabiye yaptıkça davet edildiğim doğum günlerinin pastalarını hediye olarak götürmeye başladım. Genelde çocuk doğum günleri olduğu için çocukların pastayı gördüklerinde gösterdikleri heyacan ve beğeni benim için vazgeçilmez bir mutluluk. Benim için çocuk sevindirmek kadar güzel birşey yok. Dün akşam yakın arkadaşlarımız oğlu Emir'in ilk yaşını kutladık. Annesinin isteği üzerine pastayı araba şeklinde yaptım. Birkaç gün araştırdım yardımcı olabilecek birşeyler bulabilirmiyim diye sağolsunlar hrc-kurabiyem ve selfservis araba pasta yapımını gayet açıklayıcı şekilde yayınlamışlar. Bende benim gibi birine yardımcı olurum diye pastanın yapım aşamasını adım adım çekmeye çalıştım. Ve Cumartesi akşamı pastanın yapım süreci başladı. İlk olarak pandispanyayı pişirdim. Tarif olarak hrc-kurabiyemin tarifini kullandım.



Malzemeler;

10 yumurta

10 türk kahvesi fincanı şeker

2 çay bardağı süt

7 türk kahvesi fincanı un

3 türk kahvesi fincanı nişasta

1 paket kabartma tozu

2 paket vanilya (ben 8-9 damla vanilya aroması kullandım)

1 paket kakao



Ara Krema;

1 paket çikolatalı cream ole

1 paket çikolatalı fındık aromalı cream ole

file fındık

damla çikolata



Hazırlanışı;

Şeker ve yumurtayı şeker tamamen eriyinceye kadar çırptım. Aromayı ve sütü ekleyerek çok az daha çırptım. Kuru malzemeleri iki kere eledikten sonra karışıma ekledim ilk önce tahta kaşıkla karıştırdım daha sonra çok az mikserle çırptım. Sadece un karışana kadar. Yağlı kağıt yaydığım 27-40 cm ebatlarındaki borcama hamuru döktüm. 160-170 derecede 45-50 dakika pişirdim.



Pastanın hazırlanışı;



İlk önce pandispanyaya araba şekli vermek için kestim. Pandispanyadan enine 16-17 cm genişliğinde iki parça kestim. Bunlarıda iki kata ayırdım. Arabanın boyu biraz kısa kaldığı için ilk kestiğim iki parçadan artakalan kısmıda boydan ekleme yaptım.



Pandispanyayı sütle güzelce ıslattım. Üzerine kremayı, fındık ve çikolatayı ekledim.


İkinci katıda aynı şekilde yerleştirdim. Arabanın kaporta kısmını oluşturmak için ön kısmına iki küçük şerit şeklinde parça kek koydum. Araya biraz daha krema sürdüm.



Son katı yerleştirdikten sonra arabanın üst kısmını ve arka tarafını tamamladım.



Soğuk kremayı iyice katı hale gelicek kadar çırptım ve araba pastamı ara katlardaki boşlukları doldurmaya özen göstererek tamamen kapladım.




Veeee pastamın son hali. Kaplama yaparken ayrıntılı şekilde resim çekemedim. Malumunuz ellerim buna müsade etmedi.
Şeker hamuruyla uğraşmak çok zevkli birşey. Pasta yapma konusunda çok eksiğim var hem bilgi hemde malzeme konusunda ama yavaş yavaş kendimi geliştirmeye çalıyorum. Pastam partide çok beğenildi. 21 Kasım içinde bir barbi pasta siparişi aldım. İnşallah onuda başarıyla teslim edebilirim.
Sevgilerimle,

3 Kasım 2008

İLK SİPARİŞ BEBEK KURABİYELERİM







Herkese İyi Haftalar,

Dört gözle beklenen Yiğit bebek 1 Kasım Cumartesi günü gözlerini dünyaya açtı. Pazar günü gördüm Allah nazarlardan korusun çok şirin bir bebekti. Hazırladığım kurabiyeleri teslim ettim. Annesi çok beğendiğini söyledi. Kurabiyelerimi sizinle paylaşıyorum.
Sevgilerimle,