Birçok kez adını duyduğum ve tarifini okuyup birgün yapacağım diye düşündüğüm bir kurabiyeydi tırtıl kurabiye. En sonunda yapmak nasip oldu. Haftasonu annemin misafirleri için hazırladım tırtıl kurabiyelerimi. Misafirlerin pastaneden alınmış hazır kurabiye sanmaları beni ayrıca mutlu etti. Ağızda dağılan çikolata soslu nefis bir kurabiye oldu. Denemek isteyenler için tarifi şöyle;
Malzemeler
Hamuru için
1 paket margarin / tereyağ
1 + 1/3 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Sosu için (Sos tarifini tesadüfen bir siteden bulmuştum adını kayıt etmemişim.)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
40 gr. bitter çikolata (tarifte çikolata yoktu ben ekledim iyi ki de eklemişim daha lezzetli oldu)
Yapılışı;
Sırasıyla margarin / tereyağ, pudra şekeri, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve un koyularak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tırtıl kurabiye kalıbı ile sıkılır. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika altları kızarana kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
Sosunu hazırlamak için çikolata hariç tüm malzemeler küçük bir tencerede pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra küçük parçalar halinde çikolata eklenir. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırılır. Servise hazırlamak için iki kurabiyenin arasına sostan sürerek birbirene yapıştırıp bir tarafını da soso bulayarak istenilen malzemeyle süsleyenir. (hindistan cevizi, toz fıstık, ince çekilmiş ceviz yada benim gibi renkli pasta süsüleri)
Afiyet olsun,