26 Ağustos 2009

ÇİLEK JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ - İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3

Merhaba,

Ramazan ayından dolayı mutfaklar şenlendi. Hergün çeşit çeşit yemekler ve tatlılar hazırlanıyor. E tabi bizim mutfakta aynı durumda. Haftasonu ve dün akşam olmak üzere üç grup misafirimi ağırladım. Ramazan ayı öncesinden yaptığım çalışma işimi çok kolaylaştırdı. Kendime bir takvim hazırladım. Hangi gün kimi çağıracağım ve neler hazırlayacağım diye böylece programlı bir şekilde misafirlerimi ağırladım ve ağırlayacağım inşallah. Hazırladığım bu üç iftar menüsünden sadece biraz sonra tarifini vereceğim tatlının ancak resmini çekebildim. O koşuşturma için maalasef resim çekemedim. Ama yine de menülerimi sizinle paylaşacağım. İnşallah bundan sonrakileri çekme imkanım olur. Tatlıma geçmeden önce iftar menülerimi sizinle paylaşayım.
1. Menü
Ezogelin çorba
Beşamel soslu ıspanaklı krep
İslim kebabı
Pilav
Mevsim salata
Çikolatalı puding vanilyalı dondurma ile
2.Menü
Ezogelin çorba (Ramazan ayının bereketinden çorba çok olunca başka bir çorba yapmadım)
Avcı böreği
Hasanpaşa köfte
Pilav
Mevsim salata
Baklava
3.Menü
Yayla çorbası
Sigara böreği
Baget
Fırında baharatlı patates
Mevsim salata
Çilek jöleli tavuk göğsü
Veeee geldik tatlımıza tavuk göğsünün tadını çok severim ama bu şekildeki görüntüsü daha da çok sevmeme sebep oldu. Tatlı ilk görüşte göze hitap ediyor tadıyladı midemizi şenlendiriyor :) Yapılışı göz korkutmasın bir o kadar kolay şekildede hazırlanıyor. Tarifi ise şöyle;
Malzemeler
100 gr margarin
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su barağı şeker
1 paket vanilya
1 paket çilek jölesi (bitkisel)
Hazırlanışı
İlk iş jöleyi hazırlamakla başlıyor. Jöleyi tarifine göre hazırlayıp tatlıyı sunacağım kuplara paylaştırdım. Kupları yan duracak şekilde jöle biraz donana kadar oda sıcaklığında beklettim. Daha sonra dikkat ederek şeklini bozmadan buzdolabına koydum. Ve 1,5 - 2 saat tamamen donmasını bekledim.
Tavuk göğsünü hazırlarken ilk önce yağı eritip unu biraz kavurdum ve sütü ekledim. Çırpıcıyla unu tamamen dağıtınca şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirdim. Piştikten sonra ocaktan aldım ve vanilya ekledim çırpıcıyla 5 dakika kadar elimle çırptım. Daha sonra 10 dakika mikserle çırpmaya devam ettim. Tavuk göğsünün donan jöleyi eritmemesi için biraz daha soğumasını bekledim yalnız arada karıştırmaya unutmayın kabuk tutabilir. Soğuyan tavuk göğsünü kuplara paylaştırdım ve donması için buzdolabına yerleştirdim. Bu tafimi sevgil Sevil ablanın ev sahipliğindeki İftar Bereketi Etkinliği 3'e gönderiyorum.
Afiyet olsun.
NOT : CANIM ÇEKTİ etkinliği için tariflerinizi bekliyorum beni yalnız bırakmayın.
Sevgiler,

10 yorum:

KİZHATCE dedi ki...

mmmm nefis görünüyor ellerine sağlık...hayırlı ramazanlar,sevgiler...

sevgi dedi ki...

Canımm ellerine sağlıkkk.Harika görünüyor.

Sevil Şahin dedi ki...

balım merhaba yorum şimdi geldi diğer mesajlarını görmedim tatlım hemen alıyorum tşk ederim

Unknown dedi ki...

Zülbiyecim ellerine sağlık çok leziz
hafif ve şık bir tatlı olmuş.Ayrıca etkinlik konun süper eminim harika
bir etkinlik olacak hayırlı ramazanlar kocaman sevgiler...

fidaneli dedi ki...

sayfan cok sırın olmus cnm:)

Adsız dedi ki...

bereketi bol olsunnn

her şey harika

ellerine sağlık
sevgiler

sevimlimutfak dedi ki...

Çok şık görünüyor. Tadıda öyledir eminim. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

küçük*mutfak dedi ki...

Ellerinize sağlık harika görünüyorlar en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hala Cok Guzel Gozukuyorlar

Ligtv izLe dedi ki...

Mükemmel bir görünüm mmmm ellerinize sağlık..