7 Nisan 2009

BİLGİSİ OLANDAN YARDIM İSTİYORUM

Merhaba Arkadaşlar,

Kızımla karşılaştığımız bir sağlık sorunundan dolayı sizden yardım istiyorum. Cemre'nin iki defadır alerjiden gözleri şişiyor. Tamamen kapanır derecesine kadar. İlk başta doktorlar böbreklerinden şüphendiler ki Allah'ıma şükürler olsun tahlilleri temiz çıktı. Göz doktoruna götürdüğümüzde alerjiden olduğunu söyledi ve damla kullandık. Üzerinden 3 hafta geçti tekrardan gözleri şişti. Bu alerji konusunda da çok bir bilgim yok. Belki yazımı okuyanlar arasında bilgisi olanlar vardır ve bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Teşekkürler,

15 yorum:

hcrx dedi ki...

Merhaba,
Benim de benzer bir problemim var. Tavsiyem bir alerji uzmanına başvurarak alerji testi yaptırmanız. Ekteki siteyi incelerseniz size yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun...
http://www.allerjim.com/index.htm

Sabiha dedi ki...

Merhaba
Geçmiş olsun öncelikle
Benimde pek çok şeye karşı alerjim var ve sürekli ilaç kullanıyorum, ama benimki sadece gözlerde şişme şeklinde degil daha pek çok belirtisi var. Bencede öncelikle mutlaka alerji testi yaptırın. ondan çıkacak sonuca görede dikkat edersiniz. mesela benim en çok ev tozlarına karşı ve mıtelarına karşı alerjim var. evde çok sık toz alıyorum yatak çarfımı sık sık degiştirip en az 60 derecede yıkıyorum. alerji benim bildigim kadarıyla ilaç kullandım bitti geçdi denilecek bişey degil düzenli tedavisinin yapılması gerekli olan ama doktor kontrollerini ve ilaçlarını kullandıgın zaman ve neye alerjin varsa onu kendinden uzak tuttugun zaman hiç bir zorluk çıkarmayan bir hastalık
tekrar geçmiş olsun ve dedigim gibi mutlaka alerji testi yaptırın

kizhatce dedi ki...

merhaba,geçmiş olsun...biz ailece allerjik bir bünyeye sahibiz ve her birimizin faklı şeylere allerjisi var,öncelikle bir allerji uzmanına gitmenizi öneneririm çünkü tevavi sonuca test sonucuna göre belirlenir...tıp fakültesi hastaneleri size bu konuda yaralı olur...sonuç uzman bir hekime başvurmanız....geçmiş olsun,sevgiler....(yazacak çok şey var ama siz önce test yaptırın)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Mutlaka bir alerji uzmanına başvurun. Bende alerjik bünyeliyim ve bir dönem benim gözlerimde şişti... Yüzüme su deyse kızarıp şişiyordu gözlerim... İhmal etmeyin lütfen... Geçmiş olsun... Sevgiler...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Geçmiş olsun. Allerji maalesef çocuklarda çok yaygın. Ben de kızımla beraber uzun süredir allerji ve astım takibindeyiz. Önce bir allerji uzmanına gidip test yaptırmanız gerekir. Alerjinin bildiğim kadarıyla kesin tedavisi yok, rahatlatıcı, semptom giderici tedaviler var. En etkili çözüm allerjen maddenin belirlenmesi ve bu maddeye karşı gerekli önlemlerin alınması, düzenli doktor kontrolü. Allerji yaşla beraber değişebilir. Yaş ilerledikçe bazı maddelere karşı olan allerji ortadan kalkabildiği gibi yeni allerjen maddeler de ortaya çıkabilir. Göz damlaları bence allerji kaynaklı bir rahatsızlık için çözüm olmaz belki geçici bir rahatlama sağlayabilir. En yakın zamanda allerji testi yaptırmanızı öneririm. Küçük çocuklar büyüdükçe bu tür sorunları atlatabilirler de. Umarım ömür boyu sürmez, çok ciddi bir rahatsızlık değil ama hayat kalitesini çok olumsuz etkiliyor, benim gibi çekenler bilir. Tekrar geçmiş olsun, kızınızı öptüm. Sevgiler.

anka dedi ki...

merhaba.benim oğlumun da alerjisi var.testten ve bir çok ilaçtan sonra geçti çok şükür.12 yaşına kadar hafifleyerek devam eder demişti doktorumuz,haklı çıktı.Mevsim geçişlerinde çok hafif olarak atlatıyo artık.mail atmak istersen yardımcı olurum canım.sevgiler. geçmiş olsun çok çok.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Kızkardeşimin de mavi yolculukta gözleri şişmiş ve kapanmışlardı. Kükürt alerjisi olduğunu söylemişti geminin kaptanı ve özel bir damla vermişti. Bir daha da olmadı. Son zamanlarda şampuanı ya da kullandığı bir ürünü değiştirdi mi onu da kontrol edin bence. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM UMARIM İÇİNİ RAHATLATAN BİLGİLERE ULAŞIRSIN ALLAH ŞİFA VERSİN

efsun dedi ki...

Cok gecmis olsun kizina, umarim daha iyidir ve bir sonuca ulasabilmissinizdir..
Sevgiler

SİNEM AKIN dedi ki...

MERHABA,
GEÇMİŞ OLSUN.BENİM BEBEĞİMDE ALERJİK BÜNYELİ.DOĞDUĞUNDAN BERİ GÖZLERİ ŞİŞİYOR VE VÜCUDUNDA KIRMIZI DÖKÜNTÜLER OLUYOR.VE ÇOK KAŞIYOR.
ÇOÇUK ALERJİ DOKTORUNA BAŞVURUP TEST YAPTIRMAN EN DOĞRUSU.TIP FAKÜLTELERİNİ TERCİH ETMENİ TAVSİYE EDERİM.
GEÇMİŞ OLSUN CANIM.

SEVGİLERİMLE

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bilgim yok ama çok geçmiş olsun tatlım.

lezzetyolculugu dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun.Nisan ayı polen ayıdır.Bu ayda allerjisi olanlara pek dışarı çıkmaları tavsiye edilmez.Eşiminde gözleriyle ilgili böyle bir alerjik sorunu var ancak onunkiler şişmiyor kızarıp,kanlanıyor birde kaşınıyor.
Bencede allerji testleri yaptırın belkide aslında başka bir şeye alerjisi vardır.Çok geçmiş olsun şifalar dilerim.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım,Öncelikle kızına çok çok geçmiş olsun diyorum.Keşke bildiğim bişey olsaydı yardımcı olurdum.vişneli cheesecake için aklına takılanları bana soran heralde sendin.Nolur kusuruma bakma link vermemişsin sadece zülbiye yazmışsın ya blogmanşetten önceki kayıtlara baka baka buldum.Şimdi asla unutmam.Kullandığım kalıp 22cm lik bir kalıp hazır pasta tabanıyla olurmu bilmiyorum belki olur ama lezzet aynı olurmu onuda bilmiyorum.Çünkü benim kekin içinde sirke falan var çok değişik bir lezzet vermiş sirke.Keki ıslatmıyorum.Sana kolay gelsin umarım doğru adresteyimdir.

www.lezzetmutfagi.blogcu.com

Yıldız dedi ki...

Merhabalar,
öncelikle çok geçmiş olsun benimde aynı sorunlarım var yıllardır hatta blogumda bu konuya yer vermiştim (http://ofisyemekleri.blogcu.com/page2) mutlaka bir allerji tanı merkezine gidin derim ilerde astıma çevirme olasılığı çok yüksek..
Tekrar geçmiş olsun........
İzmir'den kocaman sevgiler.........

Yasemin dedi ki...

merhaba Zülbiye, sanırım epey geç kaldım bu yorumu yazmakta. sayfanı incelerken gördüm yazını. göz şişme olayı eniştem olmuş çocukken. çikolatadan kaynaklanmış. biraz fazla çikolata yediğinden ertesi gün sabah gözlerini açamayacak kadar şişmiş.. hani alerji sebebi çikolata olabilir diye aklıma geldii.. geçmiş olsun çook!