28 Nisan 2009

KURU FASULYELİ PASTA




Adını birçok kere duyduğum ama yapabilirmiyim acaba dediğim bir pastaydı kuru fasulyeli pasta. En sonunda cesaretimi topladım ve yapmaya karar verdim. Tarifini araştırdığımda hemen hemen bütün tarifler aynı gibiydi. Ben fidan ablanın(fidaneli) tarifini kullandım birazcık değişiklikte yaptım kendimce komşu olduğumuzdan bir sorun çıktığında hemen danışabilirdim. Neyseki düşündüğüm gibi olmadı gayet olumlu bir şekilde yapım aşamalarını geçtim ve pastamı pişirdim. Pastada un olmaması aklıma takılan tek noktaydı ama unun yokluğu hiç te aranmadı. Sonuç olarak pastamı servis ettiğimde genel olarak verilen tepkiyle karşılaştım. AAA bu pasta kestaneli mi? Evet tarifini okuduğum her blog sahibi bunu yazmış ''pastamı ilk tadanlar kestaneli sandılar diye'' ben de katıldım onların arasına.
Pastamın Tarifi
Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı cevız ıcı
1,5 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanılya
Kreması İçin
1 yumurta
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 tepeleme çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı kakao
1 paket vanılya
Yapılışı
Fasulyeler 2 tatlı kaşığı şeker ıle bırlıkte ıyıce haslanır. Haslanan fasulyeler suyu suzulerek blendırdan gecırılır. Yumurta, şeker, kabartma tozu,vanılya ılave edılıp 5 dk daha blendırda karıstırılır. (Blendır zorlanırsa ki benimkisinden acayip sesler çıkmaya başlamıştı ben mikserle çırptım.) Cevız ıcı ılave edılıp karıstırılır. Tum malzeme 26cm capında bır kalıba boşaltılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Krema Yapılışı
Tencereye şeker, un, kakao karıstırılır. Sut ve yumurtayı ılave edip muhallebı kıvamına gelene kadar pişirilir. Arada karıstırarak ılık duruma getırılır.Kek ılınınca bırcok yerıne çatal batırılır, uzerıne krema dökülür. Kalıbından cıkartılmadan 1 gece buzdolabında bekletılır. Daha sonra dıledığınız sekılde susleyerek servıs yapabılırsınız. Ben üzerini file fındıkla süsledim.
Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Sevgilerimle,

9 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Nefis bir pasta, ellerine sağlık. Yıllar önce görümcem yapmış, ben de tadına bakabilmiştim. İçinde ne olduğunu bana söylemeyip tahmin yapmamı istemişlerdi. Ben eltimin tiyoları sayesinde doğru cevabı vermiştim. Gerçekten çok nefis bir pasta. İlk fırsatta ben de denemek isterim. Sevgiler

Semra Altay dedi ki...

Merhaba,
Bende birkez kuru fasulyeli pasta yapmıştım.
Herkes tadına bakıp bayılmıştı sonra içinde kurufasülye olduğunu söyleyince burun kıvırmışlardı.
Bence içindeki sırrı kimseye söylememeli:)
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com

Unknown dedi ki...

Canımmm eminim harikadır ellerine
sağlık kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik
ben henuz bu pastayi tadanlardan ve yapanlardan deyilim:))
ama en kisa zamanda deniycem
harika gorunuyor

www.yenitadlar.blogcu.com

Baharcicegi dedi ki...

pastaniz harika olmus tadi kesin enfes olmustur elinize saglik

fidaneli dedi ki...

Zulbıye cım, gercektende kandırabılırız dığer komsuları kestanelı dıye;))

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok merak ettim tadini valla. Ilk kez duyuyorum kuru fasulye ile pasta yapildigini:) Ellerine saglik. Hollandadan selamlar.

lezzetyolculugu dedi ki...

Hiç yapmadım,hiç yemedim zaten bir tek Oktay ustada gördüm.Denemek aklımdan bile geçmedi ama şimdi görüntüyü görünce birde senin güzel anlatımınla denesemmi diye düşünmeye başladım.

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

iyi kabarmış görünüyor nette diğer gördüklerimden daha güzel duruyor:)