29 Nisan 2009

NEFİS BİR BÖREK

Yaptım en sonunda başardım. Yıllardan beri börek yapmaya çalışırım ya kuru olur ya kızarmaz mutlaka bir eksiği olurdu. Bu durum böreği çok seven eşim tarafından hep dalga konusu olmuştur. Cumartesi sabahı yaptığım bu börekle tam not aldım ve hayatım boyunca yaptığım en güzel börek oldu. Bu gururu yaşamama sebep sevgili birsel ablaya(birsel ve irem) sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tarifini olduğu gibi yayınlıyorum bu kadar övgü dolu bir böreği mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler;
4 adet hazır böreklik yufka
1 su bardağı süt
1 şişe soda
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Yapılışı :Yumurtalar çukur bir kapta çırpılır. Süt, soda ve sıvıyağı da eklenerek iyice karıştırılır. Fırın tepsisinin içi yağlı kağıt ile kaplanır. Yufkalardan bir tanesini tepsiye yayılır. Üstüne sıvı karışımdan kaşık veya kepçe yardımı ile dökülür. 2.Yufka küçük parçalara bölünüp, tepsiye yerleştirilir. Sıvı karışım döküldükten sonra ezilmiş beyaz peynir ve maydanoz karışımı hazırlanan yufkaların üstüne yayılır. Diğer yufkalar da aynı şekilde yerleştirilir. Son yufka tepsinin ölçüsüne göre kenar fazlalıkları tepsinin altına çevrilerek tepsinin üstüne kapatılır. Kalan sıvı karışım da en üst yufkanın üstüne döküldükten sonra, börek dilimlenerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. (ben ilk önce dilimleyip sonradan karışımı döktüm)

Afiyet olsun,

Sevgilerimle,

Bu hafta pek hamarat gördüm kendimi :)


4 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba canım. Ellerine sağlık, harika olmuş. Benim de çok severek ve sık sık yaptığım bir börek. Bütün misafirlerim tarafından da hep beğenilmiştir. Deneyip beğenmene çok sevindim. Öpüyorum, sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık harika olmuş böreğin.Birselciğimin yaptığı
her lezzet mükemmel.Sımsıcak sevgiler...

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık canım .Ben bu lezzetleri görünce rejim başlamadan bitiyor.Canım çektiii.

Tinker Bell dedi ki...

Ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Haddim olmadan ufak bir tavsiye fırınlamadan önce biraz buzdolabında bekletirsen,su böreği gibi oluyor...
Burcu