29 Temmuz 2008

Eminönü Alışverişim

Eminönün'den aldığım malzemelerim.











En sonunda çok istediğim Eminönü alışverişimi gerçekleştirdim. İzinde olduğum için geçen hafta eşimle birlikte Eminönü'ne gittik. Oralarda dolaşmaktan büyük zevk alıyorum. Heryer rengarenk çeşit çeşit eşyalar ne ararsan var. Eminönü turumuz Beyazıt'tan başladı. Kapalıçarşı'dan Mahmutpaşa'ya indik. Upuzun o sokaktan etrafa bakına bakına inmek kadar zevkli bir şey yok benim için. Ama bu durum eşim için geçerli değil pek. İlk durağımız bir kurdaleci oldu. Çeşit çeşit kurdalelerin içinden bir mavi bir de pembe tül kurdale aldım. Tanesi 1 ytl idi. Bakalım bunlar kimin kurabiyelerine kısmet olacak. Bu pastanelerde pastaların etrafına sarılan fırfırlı tüllerin fiyatını da sordum 6,5 ytl idi. İkinci durağımız Mısır çarşı sının üst sokağındaki mutfak malzemecileri oldu. Orada 12 adeti (tepsi boyutunda) 1 ytl ye satılan yağlı kağıtlardan aldım. Ve indik Eminönüne. Daha önceden gittiğim için Fermo'yu bu sefer pas geçtim. Eminönü nün sokakları o kadar karışıkki pasta malzemecilerini bulmak için Kahve Dünyasını merkez seçtim. Kahve Dünyasının hemen yan sokağından yukarıya doğru çıkarken bir dükkanın önünde aliminyum muffin kalıplarını gördüm. Fiyatları 100 adeti 9,5 ytl. Dükkandan içeriye girdiğimde pasta malzemelerini olduğunu görünce hemen dışarı çıkıp tabelaya baktım. Tesadüfen girdiğim dükkün zaten aradığım dükkanlardan biri olan COŞAN ticaretmiş. Dükkanın içinde biraz bakındıktan sonra 2 adet 12'li muffin kalıbı ile 2000 adet beş renkli muffin kağılarından aldım. Onun fiyatıda 6,5 ytl. Daha önceden almış oluğum yaklaşık 30 tanelik muffin kağıtlarına 1,5 ytl vermiş olduğumdan bu fiyat çok uygundu. Coşan Ticaretten çıktıktan sonra aynı sokakta biraz üst tarafta olan Yüksel Ticaret'e uğradık. Oradaki bey bizimle çok ilgilendi. Ürünlerle ilgili bilgilerde verdi. Sizinde haberiniz olsun 20 güne kadar çeşitli malzemelerin yarı fiyatında ürünler gelicekmiş Yüksel Ticaret'e. Yüksel Ticaret'ten 1 adet vanilya aroması (6,5 ytl), 1 adet pandispanya kat ayırıcı (7,5) ytl, 1 adet metal pasta altlığı (3 ytl) ve 1 adet sim (2 ytl) aldım. Bir sonraki durağımız Nüans oldu. Nüans Yüksel Ticaretten çıktıktan sonra sokağın sonundan sola dönünce biraz ileride ve sağ tarafta kalıyor. Oradan da 1 nolu duy (5 ytl) ile bir adet küçük boy krema torbası (5,5 ytl) aldım. Nüans'ın bulunduğu sokakta (bulunduğumuz yer tahtakele oluyormuş eşimden öğrendim) çok çeşitli malzemeler var. Bebek odası süsleri, paketleme malzemeleri vb. O sokağın sonlarında doğru hasırcılar ve nalbur malzemeleri satan dükkanlar var. Oradanda bir türlü bulamadığım pastaların süslemesinde kullanılan telde aldım. Onun fiyatıda 3 ytl idi. Ben çok memnun kaldım alışverişimden. Fırsat buldukça gitmeye çalışacağım. Bence orası ayrı bir dünya.

Herkese güzel günler,

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de pek özledim eminönünü..

beyazıtda okurken eminönüne inip oradan eve giderdim. pek keyifli gelirdi oralar...

pek güzel şeyler almışsınız.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

ua Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, doğanın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

zarpandit dedi ki...

canım ne guzel bak gezmiş ve cok cok uygun fiyata bir çokj şey bulmussun..
bende gittiğimde kekkapsullerinden alacagıum 2000 adet olandan :):):):)

ya aldıgın gümüş boya bana yenmez demişlerdi yoksa yenebilirmi kafam karıstı:S

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Gökçecim,
Gri sim için bana da yenmez dendi. Ben pastalarımı ikram ederken şeker hamurunu yememelerini söylüyorum çünkü çok şekerli ve bence pastanın tadınıda bozuyor. Bu yüzden çok az olarak pastalarıma parlaklık vermek için aldım.
Kurabiyelerde asla kullanmam.
Bu arada yenen simde varmış tabiki Wiltonun fiyatıda 17 ytlcik. Ne kadar ucuz dimi. Bu simin neredeyse yarısı kadar hemde.

aNNePeRi dedi ki...

19 yaşına kadar sultanahmette oturmuş biriyim bende.Her taddan var eminönünde bambaşka bir semt :)
Ben genelde yüksel ticaretten alışveriş yapıyorum.Orda bulamadıklarım için fermoya veya nüansa giriyorum.Yüksel ticarete ilk defa mı girdiniz sanırım.Banada epey zamandır aynı ürünlerden bahsediyolar da gelen giden yok haberiniz olsun.Kartı varsa aramadan gitmeyin derim.Ben herhafta anneme gittiğim için uğramak bana külfet gelmiyo ama uzakdan gelen için külfet olabilir.
Aldıklarınızın hayrını görün lezzetlerini tadın :)