10 Kasım 2008

EMİR'İN 1 YAŞ ARABA PASTASI

Herkese iyi haftalar,

Pasta ve kurabiye yaptıkça davet edildiğim doğum günlerinin pastalarını hediye olarak götürmeye başladım. Genelde çocuk doğum günleri olduğu için çocukların pastayı gördüklerinde gösterdikleri heyacan ve beğeni benim için vazgeçilmez bir mutluluk. Benim için çocuk sevindirmek kadar güzel birşey yok. Dün akşam yakın arkadaşlarımız oğlu Emir'in ilk yaşını kutladık. Annesinin isteği üzerine pastayı araba şeklinde yaptım. Birkaç gün araştırdım yardımcı olabilecek birşeyler bulabilirmiyim diye sağolsunlar hrc-kurabiyem ve selfservis araba pasta yapımını gayet açıklayıcı şekilde yayınlamışlar. Bende benim gibi birine yardımcı olurum diye pastanın yapım aşamasını adım adım çekmeye çalıştım. Ve Cumartesi akşamı pastanın yapım süreci başladı. İlk olarak pandispanyayı pişirdim. Tarif olarak hrc-kurabiyemin tarifini kullandım.



Malzemeler;

10 yumurta

10 türk kahvesi fincanı şeker

2 çay bardağı süt

7 türk kahvesi fincanı un

3 türk kahvesi fincanı nişasta

1 paket kabartma tozu

2 paket vanilya (ben 8-9 damla vanilya aroması kullandım)

1 paket kakao



Ara Krema;

1 paket çikolatalı cream ole

1 paket çikolatalı fındık aromalı cream ole

file fındık

damla çikolata



Hazırlanışı;

Şeker ve yumurtayı şeker tamamen eriyinceye kadar çırptım. Aromayı ve sütü ekleyerek çok az daha çırptım. Kuru malzemeleri iki kere eledikten sonra karışıma ekledim ilk önce tahta kaşıkla karıştırdım daha sonra çok az mikserle çırptım. Sadece un karışana kadar. Yağlı kağıt yaydığım 27-40 cm ebatlarındaki borcama hamuru döktüm. 160-170 derecede 45-50 dakika pişirdim.



Pastanın hazırlanışı;



İlk önce pandispanyaya araba şekli vermek için kestim. Pandispanyadan enine 16-17 cm genişliğinde iki parça kestim. Bunlarıda iki kata ayırdım. Arabanın boyu biraz kısa kaldığı için ilk kestiğim iki parçadan artakalan kısmıda boydan ekleme yaptım.



Pandispanyayı sütle güzelce ıslattım. Üzerine kremayı, fındık ve çikolatayı ekledim.


İkinci katıda aynı şekilde yerleştirdim. Arabanın kaporta kısmını oluşturmak için ön kısmına iki küçük şerit şeklinde parça kek koydum. Araya biraz daha krema sürdüm.



Son katı yerleştirdikten sonra arabanın üst kısmını ve arka tarafını tamamladım.



Soğuk kremayı iyice katı hale gelicek kadar çırptım ve araba pastamı ara katlardaki boşlukları doldurmaya özen göstererek tamamen kapladım.




Veeee pastamın son hali. Kaplama yaparken ayrıntılı şekilde resim çekemedim. Malumunuz ellerim buna müsade etmedi.
Şeker hamuruyla uğraşmak çok zevkli birşey. Pasta yapma konusunda çok eksiğim var hem bilgi hemde malzeme konusunda ama yavaş yavaş kendimi geliştirmeye çalıyorum. Pastam partide çok beğenildi. 21 Kasım içinde bir barbi pasta siparişi aldım. İnşallah onuda başarıyla teslim edebilirim.
Sevgilerimle,

13 yorum:

sekershop dedi ki...

Merhaba.Sormuş olduğunuz kalıpların her biri farklı ölçülere sahip.Siz hangisini öğrenmek istiyorsanız bana mail atın ben size hemen cevap vereyim.Satınalma kısmına gelince,almak istediğiniz ürünleri bana bildirin,bende size hesap no vereyim.Sonrasında siparişinizi girerim.Mail adresim sekershop@gmail.com
Size bol bol siparişler , sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm pasta süper ne güzel aşama aşama resimlemişsin.ellerine sağlık cnm

muko dedi ki...

oooooooooo arabalı pasta harika görünüyor yapım aşamalarını da çok güzel anlatmışsın eline sağlık canım..

zarpandit dedi ki...

aşamaların olusu muhtesem olmus bence canım..

cunku insan ne kadar yaparım desede onune malzeme konunca tıkanıp kalıpyor:))

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor...Sevgiler.....

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Paylaşımın için teşekkür ederim renkli kurabiyeler.

Unknown dedi ki...

çok güzel bir pasta olmuş ayrıntılı görüntüler içinde teşekkürler sevgiler

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Emirin yeni yasini kutlarim,ömür boyu saglikli mutlu olmasini dilerim...pastan sahane olmus,çok güzel yapmissin masallah...sevgiler canim

Bir Dilim Düş dedi ki...

Harikasın ellerine sağlık canım, ayrıca da çok keyifli anlatmışsın!!!

Sevgiler,
Evren

pelince dedi ki...

Canım blogunu yeni yüzü hayırlı olsun öncelikle..Pasta harika olmuş,ayrıntılı fotoğrafta bir çok kişinin özellikle benim çok işime yarayacak..Çok teşekkürler..
vervEllerine sağlık...

Emir'in yeni yaşı hayırlı olsun...

sibellebutikpasta dedi ki...

Sevgili Zülbiye sorduğun baskıları oyuncakçıdan aldım, çocuklara yönelik kalıp ve baskılar için oyuncakçılar müthiş bir potansiyele sahip:-))) Oyun hamuru reyonlarına bakmanı tavsiye ederim, umarım aradığını bulursun
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Siz bu arabalı pastayı yapmışsınız ya barbie bebekleri çok kolay yaparsınız.Sizin pastayı hemen oğluma gösterdim gerçekten çok beğendi.
Ellerinize sağlık
Ayrıca booooolllll kazançlar
Sevgiler
Benim siteler
www.perilermutfakta.blogspot.com
www.takiperileri.blogspot.com
www.takiperileri.blogcu.com

Adsız dedi ki...

bu gun sitenize ilk kez girdim,oglumun dogum gunune bu pastayi yapmak icin bu pastayi gordum, ama diger pastalarin tarifi yok sadece resimleri var yoksa ben mi yanlis yapiyorum