4 Mayıs 2009

TOMBUL ÇATAL ÇÖREKLERİM


İyi haftalar,
Bu haftaya tuzlu bir lezzetle başlamak istedim ve ağızda dağılan lezzetli tombul çatal çöreklerim. Niyetim çatal yapmaktı ancak misafir sayım çoğalınca çatalların boyutlarını küçültmek zorunda kaldım ortaya bu şekilde çörekler çıktı. Tarifini burçin abla'dan aldım. Tarifini aynen yayınlıyorum ben sadece evde olmadığı için mahlep kullanmadım.
Gerekli Malzemeler : (15 Adet için)
• 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
• 1,5 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• ½ su bardağı süt
• 3,5 – 4 su bardağı un
* Su bardağı 200 mililitreliktir.
Üzeri için:
• 2 yumurta sarısı
• çörek otu
1. Fırını 180 ºC’ye ayarlıyoruz.
2. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kap içerisine alıyoruz.
3. Unu azar azar ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle 10-12 santim uzunluğunda çubuk şeklini veriyoruz.
5. Kenara gelecek iki parçanın 1-2 santim daha uzun olmasına özen gösteriyoruz.
6. Üç parçayı fotoğrafta görüldüğü şekilde birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
7. Fırça ile yumurta sarısı sürüp çatal ile kurabiyelerin üzerinden uzunlamasına çizgi çizer gibi geçiyoruz.
8. Çörek otu serpiştirerek önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz

Afiyetle,

4 yorum:

derya dedi ki...

Canımmmm ellerine sağlık harika ol
uş,kocaman sevgiler...

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık canım.Harika görülüyor.Eminim herkes beğenmiştir.

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerine sağlık, nefis görünüyor tombullar :)) Mahlepli çörek ve kurabiyeleri çok severim. Ben henüz çatal tarifi denemedim, ne zamandır aklımda ama... Kocaman, tombul sevgiler.

hdidem95 dedi ki...

çok güzel olmuş çok severim ellerine sağlık canım sevgiler