Herkese hayırlı Ramazanlar,
Kısa bir ayrılıktan sonra yeni tariflerimle döndüm aranıza. Ramazan ayının girmesiyle bende beklettiğim tarifleri yapma fırsatı buldum. İftardan sonra ki çay keyfinin yanına yaptığım tarifleri sırasıyla yazacağım. İlk sırada erikli tartımız bulunmaktadır. Meyveli tartları hep denemek istemiştim. Kısmet bugünlereymiş. Tarifi birkaç erikli tart tarifinin arasından eleyerek seçtim. En güzeli bu göründü gözüme. Orjinalinde üstünde kıtırlarda vardı ama ben yapmadım.
Tarifimiz
Hamur için;
300 gr un
125 gr tereyağ,margarin (ben teremyağ kullandım)
75 gr şeker
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
Üzeri için;
1 kilo mor erik
5 yemek kaşığı şeker
file fındık
Yapılışı:
İlk olarak un hariç tüm malzemeyi şeker eriyene kadar elimle karıştırdım. Şeker eriyince unu ekledim. Oluşan hamuru 26 cm'lik kelepçeli kalıbıma yanları yerleştirdim. Üzerine yarım kestiğim erikleri dizdim ve 3 kaşık şeker ile fındık serptim. Önceden ısıtılmış olan fırında erikler yumuşayıncaya kadar pişirdim. (Ben pişme kontrolü yaptığım sırada eriklerin tam yumuşamadığını görünce 2 kaşık şeker daha eklemiştim.) İlk başta erikler kuruymuş gibi geliyor ama tadı gerçekten güzel oldu.
Denemenizi tavsiye ederim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler,
6 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
sevgilerlee...
ellerine sağlık hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum
ohh ya bu ne lezettir eminim..
ismim çiğdem bloğumun ismi öznur,öznur benim yardımıma gelen hanımın ismi çok imrendi..ben de onun gönlü hoş olsun diye onun ismine açtım bloğu..
sevgiler
erikli kek yaparım bende genelde harika bir tat verdiğini biliyorummm ellerişne sağlık
canımcım datlumcum cok guzel gozukuyor turta..erikler diri diri gözükyor ve bence bu sunum açısından cok cok iyi..hani damakta farklı olsada goren salya akıtır benim gibi bu turtaya:)
Turta nefis,ellerine sağlık..
Hayırlı Ramazanlar..
Yorum Gönder