8 Ekim 2008

P.D.Ç.S.E 27 BAL KABAKLI PASTA

Kabaklı pastayı Pelit pastanesi sayesinde ilk olarak tatmıştım. İş yerine sipariş ettiğimiz pastalar arasında ilk sıralardaydı. Bir ara o kadar çok sipariş etmiştik ki kabaklı pastanın adını bile duymak istemeyecek duruma geldik. Aradan uzun zaman geçti ve canım kabaklı pasta çekti. Bu sefer kendim yapmak istedim. Yardımcı malzemelerle birlikte lezzetli ve hafif bir pasta çıktı ortaya ki eşim pastayı çok beğendi.

Malzelemeler:

2 kilo bal kabağı (ama hepsini kullanmadım artanı tatlı olarak yersiniz şahsen ben öyle yaptım)
2 subardağı şeker (damak zevkinize göre fazla da koyabilirsiniz ben çok tatlı istemedim)
1 adet sade pandispanya
1 paket krem şanti (tukaş kullandım memnun kaldım)
2 su bardağı süt
fındık kırığı



Hazırlanışı:
1: Kabağı doğradım üzerine şeker ve bir bardak su döküp kısık ateşte pişirdim.
2: Pişen kabağı ayrı bir tabağa aldım böylece şerbetinden ayrılmış oldu iyice soğumasını bekledim.
3: Krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırladım.
4: Soğuyan kabakları blendır ile püre haline getirdim.
5: Servis tabağına pasdispanyanın alt katını koyup süt ile ıslattım.
6: İnce bir kat püreden sürdüm.
7: Krem şantiyi kalın bir şekilde pandispanyanın üzerine yaydım.
8: Üzerine bol fındık kırığı koydum.
9: Ayrı bir yerde pandispanyanın üst katının iç tarafını süt ile ıslattım ve yine püre sürüp krem şantinin üzerine kapattım.
10: Püre ile pandispanyanın tümünü kapladım.
11: Üst süslemesi için istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Ben sade istedim bu sefer.
12: Pastayı biraz dinlendikten sonra servis yaparsanız lezzetine lezzet kaldığını göreceksiniz.
Afiyet olsun,
Sevgilerimle,

8 yorum:

Adsız dedi ki...

selam.elinize saglık.pasta nefis görünüyor.sevgiler.
http://hunerlieller.net

Adsız dedi ki...

merhaba
bende denemiştim bu pastayı.tadı enfesssss.ellerinize ve yüreğinize sağlık

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, tarifiniz yayında. Çok güzel ve yapımı da pratik görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım tekrar katılırsınız. Sevgiler.

Esin... dedi ki...

En sevdiğim tatlıdır kabak tatlısı. Eminim pastasına da bayılırım yersem.Denemek lazım ellerinize sağlık. Sevgiler...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

MERHABA Canımcım;
27. Ev sahibemiz olan BİRSEL (ANNEKIZMUTFAKTAYIZ.BLOGSPOT) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

banu gökşin dedi ki...

canım annem cok sever bal kabaklı pastayı ellerıne saglık canım hatırlattın sevgılerımle..

http://www.kibelesofrasi.com/

Ayşegül'ün tatlı rüyası... dedi ki...

Merhaba,
Pelit'in balkabaklı pastaıs gerçekten güzeldir ama dedğin gibi üstüste yenince insanın içini bayıyor. Yemedik ama seninki sanki daha hafif olmuş:) Ellerine sağlık:)

Zarpandit :) dedi ki...

evet bu pastayı duymus ama tatmamıstım halamda ilk kez balkabağı yediğimde oda nefis bir tatlıya dondurmujstu balkabagını bende bu aralar onu yapmayı dusunuyorum dur bakalım deneyelim..

not: ben balkabagı sevmem nye acaba ya:(